Grad Travnik, pored bogate historije i netaknute prirode, nudi i bogatu gastronomsku ponudu za svoje posjetioce. Ime našeg grada najčešće se povezuje sa čevapima, ali pored toga restorani koji se nalaze uz glavne gradske prometnice nude raznovrsnu ponudu kako domaće tako i kontinentalne kuhinje. U ovom blogu donosimo vam top pet restorana koji se nalaze u blizini našeg hotela a koje morate posjetiti ukoliko se nalazite u Travniku.

Ćevabdžinica „Hari“ Travnik

Nemoguće je zamisliti bosanku tradicionalnu kuhinju bez ćevapa. Smještena u donjoj čaršiji, u blizini „Šarene“ džamije, ćevabdžinica „Hari“ je jedna od najpoznatijih travničkih ćevabdžinica. Uz veliku ponudu tradicionalnih jela sa roštilja, te ugodnu atmosferu i prijatno osoblje, ćevabdžinica „Hari“ predstavlja nezamjenjivu stanicu za svakog putnika koji posjeti naš grad.

Konoba Plava Voda

Restoran-Konoba”Plava Voda”se nalazi u blizini travničke Medrese i nudi bogatu ponudu tradicionalnih bosanskih jela i kolača. Prelijepi ambijent izvora „Plava Voda“ će vaš boravak u ovom restoranu učiniti ugodnim , te predstavlja idealno mjesto za opuštanje i relaksaciju. Restoran posjeduje besplatan parking za svoje goste, kao i WI-FI.

Restoran Kastel na Hendeku

Smješten u staroj jezgri grada Travnika, u neposrednoj blizini srednjovjekovne tvrđave, restoran Kastel na Hendeku je definitivno jedna od zanimljivijih lokacija za posjetiti. Uz neizostavnu ponudu travničkih ćevapa, restoran nudi i kuhana jela, kao i jela sa roštilja. Uz prelijepu lokaciju i pogled na srednjovjekovnu tvrđavu, zasigurno ćete uživati u ambijentu ovog restorana.

Vlašićka kuća

Restoran „Vlašićka kuća“ se nalazi u mjestu Turbe i 7 kilometara je udaljen od Travnika. Predstavlja idealno mjesto za svratiti ako ste se zaputili negdje na put, jer je smješten u srcu Bosne. Nudi izvrsnu ponudu tradicionalnih bosanskih jela kao što su pura ili pite ispod sača. Posjeduje besplatan parking za goste.

Restoran „Izvor“

Restoran „Izvor“ se nalazi u mjestu Mehurići, 20 kilometara od Travnika. U sklopu restorana se nalazi i ribogojilište, gdje se uzgaja i hrani riba. Restoran “Izvor” nudi specijalitete od kalifornijske i potočne pastrmke koja se neposredno izvađena iz bazena servira za vaš stol. Lokacija izvan grada, kao i prelijepi prirodni ambijent Vam garantuju odmor i opuštanje u ovom restoranu.